14 gener 2020 Digital

The retreat, el nou projecte contract de B&B Italia a Islàndia.


La prestigiosa firma de mobiliari B&B Italia ha presentat el seu nou projecte Contract, realitzat al luxós hotel de cinc estrelles The Retreat, ubicat en un paratge natural d’una bellesa excepcional, envoltat de lava solidificada, guèisers i glacials.

La Llacuna Blava d’Islàndia, on està situat l´hotel, és una terra solitària i aïllada ideal per a tots aquells que busquen una experiència única de relaxació, regeneració i connexió amb la natura.

Situada a la península de Reykjanes, la Llacuna Blava és un paratge natural d’aigua turquesa rica en sílice, algues i minerals que es troben en una extensió de lava solidificada formada a conseqüència d’una erupció volcànica fa més de 800 anys.

Retreat Islandia - Projecte B&B ItaliaRetreat Islandia - Projecte B&B Italia

The Retrat és una espectacular obra arquitectònica que destaca pel seu disseny minimalista, projectat especialment per mimetitzar-se amb l’entorn privilegiat que l’envolta i causar el mínim impacte possible a la natura.

El ciment extern ha estat tractat per a recrear diferents textures i tonalitats que evoquen al color del sílice i la lava grisa solidificada, mentre que la façana i les Finestres mostren petites perforacions, inspirant-se en les roques volcàniques.

Els interiors de l’hotel també s’inspiren en les formes i les tonalitats de l’entorn i contenen elements que conformen un espai atemporal, contemporani i sofisticat que s’integra a la perfecció amb el paisatge exterior.

Retreat Islandia - Projecte B&B Italia

B&B Italia, la firma encarregada del projecte d’arquitectura interior.

El grup B&B Italia, actualment un dels nostres principals partners, ha estat l’encarregat de realitzar el projecte d’arquitectura interior del luxós hotel, realitzant tots els treballs de fusteria i subministrant tot el mobiliari i la il·luminació per a les diverses zones de l’edifici.

Els elements de mobiliari inclouen algunes de les col·leccions més icòniques de B&B Italia i Maxalto, com les butaques Mart, el sistema de seients Michael Club i les butaques Febo.

Retreat Islandia - Projecte B&B Italia

Retreat Islandia - Projecte B&B Italia

A més, diversos pufs, accessoris i taules auxiliars enriqueixen les habitacions, gràcies també a una sèrie de peces realitzades a mida per Design Group exclusivament per a The Retreat.

El taulell de la recepció ha estat dissenyat en pedra de lava, fusta lacada en negre i cuir, materials creats per empreses islandeses especialitzades en el processament de roca volcànica.

Retreat Islandia - Projecte B&B Italia


Retreat Islandia - Projecte B&B Italia


La Divisio Contract de B&B Italia ha estat l’encarregada de la producció de les taules de noguera Canaletto i roure negre pel restaurant, així com la resta de peces que conformen l’espai.

Per una altra banda, el dissenyador islandès Ragma Róbertsdóttir ha estat l’encarregat d’aportar equilibri i harmonia a la paret, mitjançant una estètica minimalista on reapareixen els fragments de lava.

Pel que respecta a les Suites, destaquen els seus grans finestrals que anul·len els límits visuals, mentre que el mobiliari s’integra a la perfecció amb la natura circumdant, reflectint tonalitats i textures que recorden a les roques i a les lagunes presents a la zona.

The Retreat representa un dels projectes més innovadors I ambiciosos de B&B Italia dels últims anys: Un hotel de luxe en un paratge de somni, on la reconeguda firma de mobiliari ha pogut explotar al màxim l’elegància i la qualitat de les seves col·leccions.