9 abril 2021 Digital

Irupé by Artemide: La làmpada que denuncia la devastació de la selva amazònica | MIRSA interiorisme & mobiliari


La prestigiosa firma d’Il·luminació Artemide ha presentat recentment Irupé, una nova col·lecció d’estil minimalista que s’inspira en una planta aquàtica típica de l’Amazones.

Dissenyada pels germans brasilers Fernando i Humberto Campana, es tracta d’una làmpada exclusiva i elegant, que convida a reflexionar sobre la greu desforestació que pateix la selva Amazònica les últimes dècades.

Irupé s’inspira en la poderosa Victoria Amazònica, una de les plantes aquàtiques més grans del món, que habita al riu més Amazones.

Irupé - Artemide

Els germans Campana sempre s’han caracteritzat pel disseny reivindicatiu, i amb la presentació d’aquesta nova col·lecció, pretenen posar el focus a la preservació de la natura i més concretament a la selva més extensa del món, considerada com el pulmó del planeta.

“Per a nosaltres la llum és una metàfora de l’espiritualitat, així que res millor que una làmpada inspirada en la natura que convidi a la reflexió sobre temes tan actuals com el canvi climàtic o la desforestació, van informar els creadors durant la presentació de la nova col·lecció.

Sota la marca d’Artemide, la poètica d’Irupé es tradueix en una espectacular superfície de polímer que irradia la llum a través de les nervadures artificials.

Irupé by Artemide

Durant els últims anys Artemide ha destacat pel seu salt qualitatiu en la utilització de noves tecnologies i en la seva aposta ferma per la investigació i el desenvolupament.

A la passada edició del Saló del Moble de Milà, la firma italiana va presentar una espectacular exposició hi-tech amb més de 1000m2, dissenyada pel reconegut director artístic Michele De Lucci.

A l’última edició de la Milan Design Week, va quedar patent el compromís de la marca amb el desenvolupament sostenible i el respecte pel medi ambient, i va presentar interessants propostes per a optimitzar el rendiment energètic de les seves col·leccions.

En aquest sentit Carlotta Bevilaqua, CEO de la firma, es fixa fins i tot en la física quàntica com un dels aspectes a tenir en compte. Artemide disposa actualment d’un departament dedicat a l’optoelectrònica on s’aplica la tecnologia més avançada als seus productes.

És precisament aquesta magistral combinació entre tradició i modernitat el que converteixen a Artemide en una de les firmes de referència mundial en el camp de la il·luminació.

A MIRSA interiorisme & mobiliari som distribuïdors oficials Artemide. Per a més informació, visiti el nostre Showroom o contacti amb nosaltres.