16 juny 2021 Digital

Ligne Roset, un referent del disseny des de 1860


La prestigiosa firma francesa Ligne Roset es distingeix com una de les marques de referència del disseny contemporani presentant idees úniques firmades per alguns dels millors dissenyadors del moment.

Una firma amb més de 150 anys d’història

La història de Ligne Roset comença al 1860, quan el seu fundador Antoine Roset crea una petita fusteria a Montagnieu, a la província de Ain. Poc a poc la fàbrica es va anar consolidant com un referent a la zona i va anar expandint el seu model de negoci. Així en 1950 el Nebot d’ Antoine Roset va presentar una nova línia de fabricació dedicada a la producció d’accessoris de decoració.

Ligne Roset 1860

Als anys 70, es produeix una veritable revolució a la companyia, que canvia per complet el seu model de negoci, inauguren la seva primera boutique i presentant una de les seves col·leccions més icòniques: el sofà Togo de Michel Ducaroy, una peça que va marcar un abans i un després al món del disseny.

D’aleshores ençà Ligne Roset sempre s’ha caracteritzat per treballar amb alguns dels dissenyadors més influents del moment, desenvolupant projectes cosmopolites i funcionals.

Una marca que sempre ha destacat pel seu caràcter innovador i pel seu respecte al medi ambient, que queda patent en cadascuna de les fases de producció, des del disseny fins a la implementació.

Ligne Roset 1860

Ligne Roset a l’actualitat

Durant l’última dècada Ligne Roset ha presentat peces que han estat guardonades amb nombrosos reconeixements a la innovació i el disseny, com els sofàs Ruché o Prado d’Inga Sempé i Christian Werner respectivament.

El mític sofà Ruché, presentat al 2010, es caracteritza per la seva estructura de fusta sòlida, que es combina a la perfecció amb l’elegant i confortable seient de la peça. Una col·lecció que busca l’impacte, però que a la vegada assegura la màxima comoditat i funcionalitat, adaptant-se a la perfecció a qualsevol mena d’espai.

Tot i comptar amb gairebé una dècada de vida, Ruché segueix sent una de les peces més valorades de la firma, admirada per dissenyadors i interioristes d’arreu del món.

Ligne Roset 1860

D’altra banda, Christian Werner va presentar al 2014 el sofà Prado, una altra de les col·leccions recents de la firma que s’ha acabat consolidant com un veritable referent al món del disseny.

La col·lecció consisteix en un funcional sistema modular en el qual els coixins es disposen lliurement per a asseure’s a voluntat. És precisament aquesta capacitat de personalització i configuració el que fan de Prado una col·lecció única.

Aquesta llibertat s’aconsegueix mitjançant uns coixins especials, pesats i equipats amb un sistema anti-lliscant que no requereix cap suport per a mantenir-se a la seva posició.

Ligne Roset 1860

La prestigiosa firma francesa ha donat a conèixer recentment les seves noves col·leccions de mobiliari per aquesta temporada, on el disseny i la creativitat es combinen per a presentar propostes elegants i funcionals per a la llar.

La col·lecció 2019 incorpora interessants novetats, com l’elegant taula Baixa Lowland, dissenyada pel reconegut estudi Alemany Böttcher & Kayser, una petita joia decorativa i funcional que destaca per l’elegància i la puresa de les seves línies.

A MIRSA interiorisme & mobiliari som distribuïdors oficials Ligne Roset. A la nostra exposició podrà trobar una selecció de les millors col·leccions de la firma. Per a més informació, visiti el nostre Showroom o contacti amb nosaltres.