Achille Castiglioni (1918 -2002) és considerat com una de les figures més rellevants del disseny italià del segle XX. Va treballar durant dècades al sector de l’arquitectura i l’urbanisme i és reconegut internacionalment per les seves col·leccions de mobiliari i il·luminació.

Al 1938, una vegada finalitzats els seus estudis a la universitat Politècnica de Milà, funda juntament amb els seus germans una empresa d’arquitectura a Milà. El jove Achille Castiglioni de seguida comença a destacar amb els seus projectes, resultat de l’experimentació amb productes industrials i de la investigació de noves tècniques.

Durant els seus primers anys com arquitecte, destaquen la restauració d’alguns dels edificis més emblemàtics d’Italia destruïts per la guerra com el Palazzo della Società per le Belle Arti ed Esposizione Permanente (1952).

Fruit de l’experimentació dels germans Castiglioni amb nous materials, neix la mítica làmpada Viscontea de Flos (1960), fabricada amb fibres de plàstic polimèric polvoritzat que va suposar una veritable revolució al sector.

Consolidat com un dels millors dissenyadors de l’època, Achille Castiglioni va exercir com a professor i catedràtic a la facultat d’Arquitectura de Torí fins al 1980 i a la politècnica de Milà fins al 1993. Achille Castiglioni va treballar per a les firmes més prestigioses de l’època com Italiana Aerotécnica, Brionvega, Bernini, B&B Italia, Bonacina, Driade, De Padova, Cassina…

A MIRSA interiorisme & mobiliari disposem d’una àmplia col·lecció de productes firmats per Achille Castiglioni. Per a més informació, visiti el nostre Showroom o contacti amb nosaltres.