30 novembre 2022 Digital

Gio Ponti: A Way of life

Gio Ponti (1891 – 1979) és considerat un dels arquitectes i dissenyadors italians més prestigiosos del segle XX.

Graduat en arquitectura per la prestigiosa universitat Politècnica de Milà, el 1921 es va associar amb Mino Flocchi i Emlio Lancia per a obrir el seu primer estudi d’arquitectura.

Gio Ponti: A Way of life

Al 1923 va participar en la reconeguda Bienal d’Arts Decoratives celebrada a Monza, on no només va destacar com a arquitecte, sinó que també va presentar altres Projectes relacionats amb el disseny de mobiliari, maquinària i objectes decoratius.

La influència de Gio Ponti en l’arquitectura i el disseny italià ha estat tan important al país, que inclús ha creat un estil propi molt ben definit, caracteritzat per les línies pures i minimalistes que creen una atmosfera única en tots els seus projectes.

L’any 2012, la reconeguda firma de mobiliari Molteni & C va arribar a un acord amb la família de l’arquitecte i dissenyador per a reeditar algunes de les seves col·leccions més famoses.

Mitjançant un exhaustiu treball de documentació i estudi de l’arxiu personal de Gio Ponti, va néixer l’exclusiva col·lecció Heritage, que en els seus inicis englobava únicament les reedicions de Gio Ponti, però que amb el temps s’han anat incorporant projectes d’altres grans dissenyadors com Ignazio Gradella o Tobia Scarpa.

Gio Ponti: A Way of life

D’aquesta manera, Heritage Collection de Molteni & C, reinterpreta grans clàssics del disseny, adaptant-los a l’actualitat. Nous grans clàssics, peces úniques de museu redissenyades per a formar part de la llar que conservin l’essència dels dissenys originals.

El concepte “Ponti Style” té les seves arrels en la Casa Ponti, la residencia personal que l’arquitecte va dissenyar per a ell i la seva família a Milà. La Casa Ponti reflecteix a la perfecció els valors artístics, la sensibilitat i la destresa de l’arquitecte envers el disseny interior.

Entre algunes de les primeres obres del dissenyador es troben la làmpada Bilia o el mític gerro Prospettica, una peça que juga amb la perspectiva formant un dibuix que representa habitacions apilades, que cadascuna conté a la vegada un gerro o qualsevol objecte decoratiu.

Gio Ponti: A Way of life

Gio Ponti: A Way of life

És a partir de finals de la dècada de 1920 i dels anys 30 en endavant quan Gio Ponti arriba a la maduresa artística en els seus dissenys, presentant algunes de les seves col·leccions de mobiliari més reconegudes i que posteriorment han estat reeditades per Molteni & C, com per exemple el buffet D.655.1, la taula auxiliar D.555 o les butaques D.153.1 i Round D.154.5.

A MIRSA interiorisme & mobiliari som distribuïdors oficials Molteni & C, i disposem en exclusiva d’un espai dedicat a les reinterpretacions de Gio Ponti. Per a més informació, visiti el nostre Showroom o contacti amb nosaltres.

Gio Ponti: A Way of life