Vila Grumello, un nou projecte d'interior de B&B Italia


Casa Grumello és una espectacular vila modernista del segle XVII emplaçada en un dels paratges naturals més importants d’Itàlia, a la vora occidental del llac de Como.

Una finca amb molta història

Al segle XV, abans de la construcció de Vila Grumello, la finca era coneguda amb el nom de Castelazzo, i totes les fonts apunten al fet que es tractava d’una casa rústica de dos pisos, rodejada per vinyes i horts.

Va ser a finals del segle XVI quan Tommaso d’Adda, un important banquer de l’època, va reconstruir la casa i li va donar el nom actual.

En aquella època el llac de Como començava a despuntar com un indret ideal pel descans, degut al seu aïllament i per la proximitat a la ciutat. Molts aristòcrates es van veure seduïts per l’encant de la zona i van començar a construir les seves segones residències.

Villa Grumello - B&B Italia

Casa Grumello va passar posteriorment a ser propietat de la família burgesa Odescalchi i anys més tard de la família Giovio. Al llarg dels segles ha sofert múltiples reformes i canvis a la seva estructura.

Els canvis més importants a la façana de Casa Grumello van arribar de la mà de Simone Cantori al segle XVIII i de l’arquitecte Nessi al 1870.

Al 1854, la comtessa Julia Celesia Cays de Caselette va donar la Vila a un conegut hospital de la zona i les obres d’art que allotjava la finca van ser traslladades al Museu de Como. A partir dels anys 70 i fins al 2000 la casa es va convertir de nou en un espai de descans.

Al 2006, després d’alguns anys abandonada, Casa Grumello va ser restaurada i en l’actualitat allotja esdeveniments culturals.

B&B Italia presenta nou projecte d’arquitectura interior a Villa Grumello

La històrica finca als peus del llac de Como ha estat la protagonista del nou projecte d’interior de B&B Italia, que ha escollit la casa modernista per a realitzar un espectacular reportatge fotogràfic d’algunes de les seves col·leccions més icòniques.

Les majestuoses habitacions de la mansió, els seus grans finestrals i els seus sostres solemnes d’estil clàssic, són l’escenari perfecte per allotjar les col·lecciones de B&B Italia.

Al reportatge, realitzat pel reconegut fotògraf d’interiors Salva López, es poden apreciar algunes de les col·leccions més recents de la firma, com el sofà Saké: una peça contemporània que llueix extremadament lluminosa.

Una altra de les peces que més han destacat al treball de Salva López, és sens dubte la cadira Eda-Mame, ja que les seves línies sinuoses i acollidores es potencien encara més gràcies a la lluminositat que entra per les Finestres de Villa Grumelo.


Villa Grumello - B&B Italia


Villa Grumello - B&B Italia