La mítica Tolomeo compleix 30 anys


La làmpada Tolomeo d’Artemide, dissenyada per Michele de Lucchi i Giancarlo Fassina, celebra en 2017 el seu 30 aniversari.

Tres dècades han passat d’ençà que es va presentar la col·lecció al 1987, una làmpada d’escriptori clàssica que amb el pas dels anys s’ha convertit en un autèntic best-seller i en tota una icona del disseny.

Tolomeo va néixer del talent de Lucchi, que va decidir dissenyar la seva pròpia làmpada d’escriptori per a col·locar-la en la seva taula de treball. Per a donar forma al projecte, Lucchi es va inspirar en el mar, ja que la seva estructura recorda a les barres utilitzades pels pescadors per a subjectar les xarxes.

Des d’aquell primer prototip que va idear Lucchi fins als models actuals, com la Tolomeo Maxi, la col·lecció ha estat adaptada per a ser utilitzada en diferents ambients i situacions sense perdre mai la seva essència original

Gràcies al seu disseny pràctic i funcional, la làmpada Tolomeo és una peça que mai passarà de moda. La forta personalitat de la làmpada la portat a ser reconeguda amb diversos premis com el Compasso d’Oro al 1989 o el Wallpaper Design Award al 2017.

Durant els 30 anys de vida de Tolomeo, Artemide ha presentat nombroses versions de la làmpada, entre les que destaquen la imponent XXL o el model amb pantalla denominat “Mega Terra”.

A MIRSA interiorisme & mobiliari som distribuïdors oficials Artemide, per a més informació, visiti el nuestro Showroom o contacti amb nosaltres.

Tolomeo XXL - Artemide