Informal Luxury: Nou projecte de LAGO en un espectacular loft de Nova York.


La reconeguda firma italiana de mobiliari LAGO participa des de fa alguns anys en un ambiciós projecte d’arquitectura interior anomenat “Homes Of The World”, l’objectiu del qual és transmetre a les llars l’essència contemporània de les ciutats més cosmopolites del món.

Un dels últims projectes de LAGO dins el programa Homes Of The World ha estat Informal Luxury, un espectacular loft a Nova York convertit en un espai elegant i informal que transmet la quotidianitat de les metròpolis més avançades.

Informal Luxury - LAGO

Informal Luxury - LAGO

L’icònic districte de Brooklyn, protagonista principal

El nou projecte s’emplaça més enllà del famós pont de Brooklyn, recorrent els empedrats carrers de l’antic barri industrial de Dumbo. L’edifici forma part d’una antiga nau industrial rehabilitada que durant el segle XX s’utilitzava com a magatzem.

El loft, construït amb materials vistosos I de primera qualitat, s’aixeca sobre un elegant paviment de taulells de fusta massissa que s’alternen amb el ciment. Es tracta d’un espai obert, lluminós i diàfan caracteritzat per la presència d’uns pocs envans que s’estenen fins al sostre i que respiren profundament gràcies als grans finestrals que deixen passar la llum.

L’espai es concep com una perfecta antítesi entre la robustesa d’una estructura industrial i la lleugeresa del disseny LAGO, que juga amb els volums i es caracteritza per les seves línies rectes i subtils.

Informal Luxury - LAGO

Informal Luxury - LAGO

Un espai diàfan i acollidor

A la zona de dia el sofà i la llibreria Air prenen el protagonisme de l’espai mimetitzant-se amb les tonalitats dels materials de l’interior i destacant per les seves formes lineals recolzades sobre vidre temperat. D’altra banda, destaca també el sistema 36e8 que amb els seus acabats en blau donen profunditat a l’espai i representen un petit homenatge al riu Hudson.

El saló, amb parets de construcció, contrasta amb el taulell Agewood de la taula Air, que es complementa amb la tonalitat ataronjada de la cadira Peltra, inspirada en les tonalitats de l’espectacular vista sobre l’skyline de Manhattan al vespre.

A la zona de nit, l’espectacular llit Air Wildwood en roure natural, aclapara totes les mirades, enriquint l’espai gràcies a la transparència de les potes, que transmeten una agradable sensació de lleugeresa i que contrasta amb la calidesa que aporta la fusta de la capçalera,

El resultat final és un exclusiu espai de senzillesa rigorosa on es combina a la perfecció la robustesa de l’estructura d’una antiga nau industrial amb la delicadesa i l’elegància del mobiliari LAGO.


Informal Luxury LAGO
Informal Luxury LAGO