L'evolució de Gandia Blasco: Del tèxtil al mobiliari d'exterior


Gandía Blasco és actualment una prestigiosa firma de mobiliari outdoor amb més de 75 anys d’història. José Gandía Blasco va fundar l’empresa al 1941, i amb el pas dels anys es va consolidar com una firma referent en la producció i el desenvolupament de catifes i altres tèxtils.

Els inicis de la firma

La marca és un clar exemple de superació i reinvenció. En plena postguerra José Gandía Blasco va destacar pel seu lideratge i el seu caràcter emprenedor, fundant Gandia Blasco S.A al 1941. En un primer moment, la firma es va dedicar a la producció i la distribució nacional de mantes.

Durant la dècada dels 50 l’activitat productiva de la firma es diversifica, especialitzant-se també en la producción d’altres tèxtils d’alta qualitat. Als anys 80, el fill gran del fundador, Jose Antonio Gandia Blasco, adquireix un paper rellevant a la companyia i juntament amb les dissenyadores Marisa Gallén i Sandra Figuerola modernitzen la filosofia i la imatge corporativa de la firma.

És precisament en aquesta època quan s’estrena el logotip actual, caracteritzat per la silueta minimalista d’un gat, i es presenta la primera col·lecció de catifes reversibles, que va ser guardonada al 1990 amb el prestigiós premi Impiva a la innovació.

GAN Rugs - Gandia Blasco

Gandía Blasco, referent internacional del mobiliari outdoor.

La relació de Gandía Blasco amb el mobiliari outdoor neix al 1996, quan José Antonio Blasco es troba amb la necessitat d’incorporar un tipus de mobiliari d’exterior coherent amb l’estil de la seva residència estival a Eivissa.

És així com s’aproxima al món de l’arquitectura i el disseny, desenvolupant la famosa col·lecció “Na Xemena“, actualment considerada com una de les col·leccions més icòniques de la firma. L’èxit de la col·lecció, així com la consolidació de la nova línia de productes contribueixen a replantejar l’estratègia empresarial de Gandía Blasco.

Na Xamena - GandiaBlasco

Na Xamena - GandiaBlasco

Gandia Blasco a l’actualitat

Al 1999, Gandía Blasco es diversifica i s’especialitza únicament en la producció de mobiliari d’exterior d’estil contemporani. No obstant això, la firma no renuncia als seus orígens i segueix produint i distribuint catifes i productes tèxtils amb la marca GAN.

Al 2017 la companyia presenta Diabla una nova línia de producció especialitzada en productes construïts amb polipropilè, que fomenten nous estils de vida amb una mentalitat creativa. Dissenys innovadors i funcionals que experimenten amb nous colors i materials, que exploren nous conceptes o reinventen per complet el mobiliari outdoor tradicional.

Actualment Gandia Blasco s’ha convertit en un referent al món del disseny, exportant a més de 90 països i consolidant-se com una de les firmes de mobiliari outdoor més prestigioses del món.

A MIRSA interiorisme & mobiliari som distribuïdors oficials Gandia Blasco. Per a més informació, visiti el nostre Showroom o contacti amb nosaltres.

Diabla - GandiaBlasco