La mítica Escola Bauhaus celebra 100 anys d'història


La llegendària escola d’arqutiectura i disseny fundada al 1919 pel prestigiós arquitecte Walter Gropius celebra un segle de vida.

Entre les diferents iniciatives que es tenen previstes per a commemorar el centenari de l’escola, destaca l’edició limitada de la famosa cadira S 533 F, de Ludwig Miles van de Rohe, reinterpretada per l’estudi Besau Marguerre per a la firma Thonet.

Bauhaus celebra 100 anys

Una escola amb molta història

Al 1919 l’arquitecte Walter Gropius va obrir una modesta escola a la ciutat alemanya de Weimar, que de seguida es convertiria en tota una referència pel món del disseny, generant un nou corrent artístic entre els dissenyadors i arquitectes de l’època.

En els seus inicis Bauhaus sempre es va identificar amb un estil experimental, transgressor i radicalment contemporani, la voluntat del qual era trencar amb els vells paradigmes del món del disseny.

Durant dècades Bauhaus va ser sinònim de modernitat i la seva filosofia es va expandir arreu del món gràcies al treball d’arquitectes i dissenyadors del prestigi de Wassily Kandinsky, Mies van der Rohe, Joseph Albers o Marcel Breuer.

Els alumnes de l’escola es van especialitzar en la incorporació de nous conceptes artístics en les seves creacions, combinant la tecnologia més avançada de l’època amb tècniques artesanals.

Durant molts anys l’escola va ser considerada com un laboratori experimental per a la construcció del futur: Bauhaus ja no era només un edifici, sinó que representava una manera de pensar i de viure.

Actualment l’estil de Bauhaus segueix estant present en moltes ciutats alemanyes. No obstant això, poc o res té a veure amb les utopies dels anys 20. Avui dia es té una imatge idealitzada de Bauhaus, moltes vegades malinterpretada com un producte en lloc d’un corrent artístic.

Bauhaus celebra 100 anys

Commemoració del seu centenari

Per a celebrar els seus 100 anys d’història, al 2019 s’han programat una gran quantitat d’esdeveniments i iniciatives.

Thonet, un dels nostres principals partners, ha confirmat recentment la reedició de la mítica cadira S 533 F, originalment creada pel prestigiós Ludowig Mies van der Rohe al 1927.

La nova edició de Bauhaus constarà de 2 versions amb diferents acabats. Per una banda, un model clàssic compost d’un bastidor en crom i amb el seient i respatller de cuir negre antracita. D’altra banda, una versió més lluminosa amb bastidor de crom color xampany i seient i respatller color rosa.

Miles van der Rohe va ser un dels arquitectes més prestigiosos del segle XX, destacant per obres arquitectòniques com l’edifici Seagram de Nova York o el pavelló de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Bauhaus Thonet 2019

Pavelló Alemany Barcelona - Miles van der Rohe