Entrevista a Daniele Lago: La llum natural en projectes d'interior


La llum natural en projectes d'interior

L’elecció del mobiliari és fonamental per a construir un habitatge funcional, acollidor i lluminós. En aquesta entrevista, Daniele Lago, director d’art i cap de disseny de LAGO spA, ens explica algunes Claus de com interpreta la llum natural en els seus projectes d’interiorisme.

Quin paper té la llum natural en el disseny d’interiors, segons Daniele Lago?

Sempre he intentat afavorir la llum natural en els meus projectes, perque ens ajuda a recarregar la nostra energia. Sense llum no hi hauria disseny, entès com a àtoms modelats per a ser admirats i experimentats pels nostres sentits.

Però també la llum artificial és molt important en el nostre dia a dia, perque ens ajuda a seguir gaudint del disseny quan es fa fosc. Una bona elecció de les lluminàries és imprescindible per a construir una llar confortable i acollidora.

Daniele Lago Il·luminació


LAGO està present en totes les habitacions de la casa. Quines són les seves recomanacions per a optimitzar la llum natural en la cuina, un dels espais amb més importància de la casa?

El saló i la cuina en particular necessiten més llum que la resta d’habitacions de la casa, especialment a l’àrea dedicada a la preparació i manipulació d’aliments.

Si existeix la possibilitat d’incloure finestres que donin a l’exterior, l’espai guanya en amplitud i es torna més interessant. Un espai il·luminat amb llum natural influeix positivament en la nostra vitalitat i en el nostre estat d’humor.

Cuina LAGO


Un dels projectes més recents és un espectacular àtic de 300m2 a Alacant. Un espai ple de llum i a prop del mar. Com interactua amb la llum natural en aquest projecte?

En l’apartament LAGO d’Alacant destaca les simbiosis entre l’interior blanc de l’habitatge i les seves nombroses obertures. L’espai ha estat dissenyat i moblat potenciant les finestres disposades tant en la façana com en el sostre, que garanteixen l’entrada continua de llum.

Això fa que l’interior de l’Àtic sigui particularment vital i que el caràcter dels espais vagi canviant en funció de l’hora del dia.

Daniele LAGO Àtic Alacant


Quines recomanacions donaria als que vulguin realçar la vitalitat d’un espai a través de l’elecció dels mobles?

Sens dubte els mobles de la nostra col·lecció AIR són els més adequats perque estan en suspensió sobre potes de vidre imperceptibles, transmetent llum i lleugeresa a l’ambient.

La prestatgeria AIR, amb prestatges de fusta i suports de vidre, permet que la llum es filtri fent que les habitacions guanyin en amplitud i lluminositat.

Actualment passem el 90% del nostre temps en espais interiors. Quin punt de vista té com a dissenyador i empresari sobre el futur dels habitatges i la seva relació amb l’exterior?

Crec que hem d’aprendre a construir mobles i dissenys d’interior de manera empàtica, creant projectes inclusius que connectin objectes i persones. A LAGO sempre hem tractat d’establir una sintonia entre el món interior i l’exterior, prestant especial atenció al confort i a la qualitat de vida.

Pel futur, m’agradaria imaginar habitatges atemporals, on els mobles perduraran molts anys sense perdre el seu significat.

Daniele LAGO Librería AIR