Carl Hansen & Søn: Artesania danesa com a referent del disseny.


Molts arquitectes i dissenyadors saben de la importància en la selecció del mobiliari adequat per a la creació d’espais funcionals i acollidors. L’elecció del mobiliari adequat és essencial per a donar personalitat a l’espai i aconseguir que les persones s’hi trobin còmodes.

La firma danesa Carl Hansen & Søn facilita aquesta tasca gràcies al seu ampli catàleg replet de col·leccions que transmeten emoció i elegància.

Gràcies a la seva filosofia de producció, basada en la utilització de tècniques artesanals i en l’atenció al detall, Carl Hansen & Søn s’ha consolidat com una de les marques de referència al món del disseny.

 Carl Hansen & Søn


Carl Hansen & Søn


La marca va néixer l’any 1908 en un petit taller d’ebenisteria de Dinamarca, i tenia com a principal objectiu la creació de mobiliari d’alta qualitat que a la vegada fos accessible per al gran públic.

Les seves col·leccions de seguida van començar a destacar gràcies a la seva elegància i qualitat, i en pocs anys la firma es va convertir en una de les marques més reconegudes de Dinamarca.

Carl Hansen & Søn va seguir evolucionant i pocs anys després del seu naixement es va especialitzar en la fabricació de peces més icòniques i exclusives, fet que va acabar convertint-se en el segell de la firma.

Hans J. Wegner i la internacionalització de Carl Hansen & Søn.

Als anys 40 el gerent de vendes Ejvind Kold Kristensen va decidir apostar per Hans J. Wegner, que en aquell moment era un dissenyador pràcticament desconegut i sense experiència. No obstant això, Kristensen va veure en ell un enorme talent, i va apostar decididament pel dissenyador per a impulsar el creixement de la firma.

En un primer moment, els projectes de Hans J. Wegner no van tenir un èxit immediat, però gràcies a la persistència i a l’absoluta confiança de Kristensen, Hans J. Wenger de seguida va poder demostrar el seu talent amb els seus treballs i va acabar convertint-se en un referent tant a Dinamarca com a la resta del món.

Carl Hansen & Søn


Carl Hansen & Søn


Entre les seves primeres col·leccions, destaquen la icònica cadira Wishbone, CH24 i l’espectacular butaca CH25, ambdues produïdes indefinidament des d’aquella època. Des de l’any 2002, la firma ha aconseguit crear un estil de producció únic al món, que integra a la perfecció les tècniques artesanals dels seus inicis amb les últimes tecnologies.

Tot i tractar-se d’una empresa amb més de 100 anys d’història, Carl Hansen & Søn sempre s’ha caracteritzat per la seva visió de futur. Actualment l’empresa destaca pel seu model productiu sostenible i ecològic, que utilitza fusta extreta de boscos autogestionats i evita l’ús de components químics en el seu tractament.

 Carl Hansen & Søn