Seients penjants, la nova tendència en interiorisme


Durant els últims anys, alguns dels millors arquitectes i dissenyadors internacionals han apostat per donar protagonisme als seients penjants, peces que desafien la gravetat i amb les que s’aconsegueix transmetre una agradable sensació de llibertat i comoditat.

Una mica d’història

Encara que durant els últims anys s’ha popularitzat l’ús d’aquest tipus de recurs, el concepte de seient penjant neix a finals dels anys 60 de la mà de Eero Aarnio, amb la seva col·lecció Bubble Chair.

Bubble Chair


Buble Chair va marcar un abans i un després al món del disseny, posicionant-se com un moble innovador i atrevit per a l’època, que va tenir una gran acollida entre el públic. La col·lecció no només va triomfar pel seu mecanisme penjant, sinó també per la seva esfera transparent d’acrílic que permetia el pas de la llum per tota la superfície.

Altres col·leccions més recents

A partir del naixement de Bubble Chair van surgir noves propostes en la mateixa línia, que aportaven noves idees i funcionalitats al concepte plantejat per Eero Aarnio. La majoria de firmes de mobiliari outdoor han sabut captar l’essència de Bubble Chair i les peces d’aquest tipus han passat a formar part de les seves col·leccions.

Nestrest y Swingrest

Entre aquestes marques destaca l’alemanya DEDON, considerada per molts una de les firmes de mobiliari exterior més prestigioses del món.

Les seves col·leccions Nestrest i Swingrest, s’inspiren clarament en la idea de Bubble Chair, encara que el seu dissenyador Daniel Pouzet, ha sabut reinterpretar el concepte i adequar-lo als nous temps. Nestrest i Swingrest es conceben com un element ideal pel descans, permetent un relaxant balanceig que transmet sensacions úniques.

Nestrest - Dedon


Swingrest - Dedon


Nautica

Amb el mateix criteri de funcionalitat, la firma Expormim disposa de la col·lecció Nautica. Un seient també suspès, inspirat en una versió prèvia que va veure la llum als anys 70 i que es fabrica tant per a interior com per a exterior.

Nautica Expormim


Adaggio & Swing

El model Adagio de Paola Lenti és un reflex perfecte del gronxador tradicional tipus cistell, que incorpora colors potents i cridaners. En aquest mateix sentit, trobem la col·lecció Swing, també de la mateixa marca, realitzada amb fusta de freixe natural i amb una mida ampliada, que ofereix la possibilitat d’allotjar diverses persones a la vegada.

Adagio & Swing - Paola Lenti